26 prosince 2016

Modrý dům



Rok: 2006; v ČR 2015
Počet stran:198
Nakladatelství:Noxi

Stará pani žije v domě na samotě . Jsou vánoce a k ní se sjíždějí všechny děti se svími rodinami . Postupně vzpomíná jak prožívala život a na svého milovaného muže .

Žili s rodiči v této kouzelné chaloupce a narodila se jim první dcera Zlata ,brzy se vdala a měla dvojčata . Poté se jim narodila Lenka jenže ta brzi otěhotněla a vůbec nebyla spokojená . Manžela začla podvádět a i její dcera cítila že ji matka nemá ráda a tak žije velice zahořkle a nespokojeně . Své dceři i odloudila přítele . Další těhotenství přišlo velice nečekaně a narodila se Renátka z které vyrostla velice hodná a cílevědomá holka . V té době ale otěhotněla i její matka takže měli skoro stejně děti a stará paní svoji sestru Marii vychovávala . Marie nemohla otěhotnět a tak si holčičku adoptovala ale ta o tom neví . Co osud ale nechtěl Marie i s mužem zahynula při autonehodě takže malá Jana jim zůstala a zachvili se ji narodilo poslední dítě Martin .

Její dům později byt byl vždy plný dětí a radosti . Žila pro děti a o všechny se starala . Ve stáří se vrátila do svého rodného domu .

Děj se odehrává tři dny o vánocích kdy se všichni sejdou a povídají si a je u nich veselo . Lenka ukazuje jak je velice zatrpklá a ostatní jak pro ně matka hodně znamená .


Moje hodnocení : 8/10
Nelíbilo se mi velké přeskakování v ději . Víc by se mi líbilo kdyby byla rychle schrnuta minulost a poté byli ty tři dny né takhle odbíhání a ztracení v ději jináč ale opět reálný příběh a velká obětavost lidí .


Žádné komentáře:

Okomentovat