31 července 2016

Unesená




Orig. název:Stolen
Pořadí v sérii:1
Rok:2010 ; v ČR 2015
Počet stran:326
Nakladatelství:Moba

David najde tělo na pláži . Žena je převezena do nemocnice , má mnohá zranění a trpí ztrátou paměti . Policie zveřejní fotku a Dale připomene kamarádku s kterou pracovala na zaoceánské lodi . S kamarádem Scottem podniknou pátrání a vypraví se za jejími rodiči . Zjištují že Lotte se jim neozvala několik let a neměla úplně jednoduché dětství takže se s rodiči nestýká .

Lotte si v nemocnici vzpomene na dětství a rozrušuje ji všechno . David ji jde navštívit a zrovna přijde když ji nějaký muž chce uškrtit . Zachrání ji život znovu . Tím se do ni zamiluje a ta dívka ho něčim fascinuje . Několik přátel se snaží Lotte pomoct . Dale chce zjistit co dělala poslední dva roky . Lotte je pustěna do domácí péče ale stále si nepamatuje poslední roky . Když ji Dale jde navštívit tak vidí jak ji nějaký muži unáší . Rozeběhne se a unesou i ji .

Obě dívky zkončí ve sklepě v tom se Lotte vrátí všechna pamět a vzpomene si jak trávila čas s milím párem který potkala na lodi . Chtěli ji jako služebnou . Následně od ní chtěli dítě a tak ji začli věznit aby nikam nemohla a nikomu nic neřekla a to dítě jim dala . Lotte s nimi dlouho bojovala , snažila se utéct ale nešlo to . Porodila jim dítě které ji hned sebrali . Jenže za pár týdnu když odjeli pryč a ji nechali zamčenou tak umřelo . Ve slabé chvíli kdy ji pustí po domě tak zabije manželku a muž ji chce pomstít a tak ji odveze na moře a hodí do vody jenže ona zázrakem přežije .

Chce ji zabít aby proti němu nic nemohla řici jenže to se mu nepodaří a s Delou utečou z hořícího domu kde se obou chtěl zbavit ... Proti Lotte je podáno trestní oznámení za zabití ale nakonec se protáže že to tak úplně nebylo a ona je osvobozena ...

Moje hodnocení : 8/10
Kniha byla velice napínavá . Daleko lepší a strhující než Dívka ve vlaku . Vyprávění z několika úhlů pohledů tomu dodávalo napětí . Ikdyž vše končí jak z pravého filmu vše dobré ale velice dobře se četla a nebyla předvídatelná . Což mě se stává hodně .

Žádné komentáře:

Okomentovat