31 března 2016

Neslyšno




Orig. název:Soundless
Pořadí v sérii:1
Rok:2015 ; v ČR:3/2016
Počet stran:244
Nakladatelství:Domino

Fej žije v horách ve vesnici kde není žádný přístup a nic neroste . Jídlo jim posílají z dolní vesnice . Oni jim na oplátku posílají to co vytěží v dolech . Před několika staletími přišla celá vesnice o sluch a ted začínají přicházet o zrak . Což se při uklízení, vaření a těžbě v dolech nedá využít .Nic víc ve vesnici dělat nejde . Pracují všichni bez rozdílu věku . Jídla je málo a zdravotní stav velice špatný .

Fej najednou začne slyšet . S kamarádem Li Way se rozhodnou slést strný svah. Díky sluchu slyší padající kameny a může ho varovat . Když slezou dolů zjistí že další vesnici postihlo to co je . Dojdou do města kde je pronásledují ale zjistí že tam jsou další lidé kteří také neslyší . Dozvídají se že o sluch přišli díky těžbě uranu který je nebezpečný . Dokavat s nimi žili ochraní draci tak vše bylo v pořádku . V království je jídla co Fej neviděla za celý svůj život . Když zjistí že snimi nikdo vyjednávat nebude tak utíkají zpátky což jim přinese mnoho překážek .

Celá vesnice je bez jídla a trpí ještě víc . Fej se jim snaží vše namalovat (jejich způsob večerních zpráv ) oni ji ale moc nevěří a bouří se . V tom přijede armáda a mistři Fej uvěří . Silou myšlenek přivolají draky a ty zaženou armádu a začnou je chránit ...

Moje hodnocení : 9/10
Příběh mě vtáhnul hnedka . Bála jsem se jaké to bude když hrdinové neslyší ale velice hezky popsano . Napínavé jen tedy postavy nejsou moc vykresleny ale jejich kultura to dohání a ani nám to k příběhu moc nevadí . Nečtu fantasy a tohle se mi líbilo . Richelle nezklamala .

Žádné komentáře:

Okomentovat