28 února 2014

Čarodějka




Jana dostudovala žurnalistiku a od rodičů dostala milion aby si mohla koupit byt . Přestěhuje se kousek za Prahu . Kamarád ji sežene v redakci místo . Seznamuje se sousedem Tomášem . Pomáhá ji s nábytkem . Jeho žena má psychické problémi. Ztropí žárlivou scénu . Tomáš Janě vysvětluje že ve městě je šamanka za kterou každý chodí .Nechávají si věštit budouctnost . Manželka prý viděla že Jana chce Tomáše pro sebe a odloudí ho . Tomáš s manželkou zkouší promluvit ale bez výsledku . Vyžene ho ven a tak jde spát k Janě .

Jana po napsání prvního článku dostátá svoji vlastní rubriku .Vydává se za proutkařem a píše o něm . Navštíví šamanku a ona ji začne říkat že je démon a chce Tomášovi a jeho ženě ublížit . Jana to vylučuje . Jenže o Tomášovi se ji zdají erotické sny a jemu také . Netrvá dlouho a začnou mít společně poměr. Tutlají to. Manželka je zavřena na psychiatrii jenže je brzo propuštěna. Uvidí Tomáše s Janou a pohádají se a ona zkočí z okna . Jana si to dává za vinu . Tomáš se hroutí . Jana si myslí že vše byl plán šamanky a ženu zmanipulovala . Zjištuje že v poslední chvíli všechen majetek odkázala šamance . Jenže nemá žádné důkazy proti šamance . Ta ji pěkně na malém městě pošpiní a všichni si na ni ukazují . Jana je zdrcená a v tom se od ní i Tomáš nadopovaný lékama na uklidněnou odklání a chce být ve společnosti šamanky .

Moje hodnocení : 7/10
Slabší román . Nebylo to obvyklé psychologické povídání o zkušené ženě .Moc nechápu toto náhlé vzplanutí lásky na celý život já musim člověka nejdříve poznat než u mě propuknou nějaké city . Co se mi ale líbilo nad čím přemýšlíme se opravdu stává .Přivodíme si to svými myšlenkami .

Žádné komentáře:

Okomentovat