30 srpna 2024

Srpen 2024

Přečteno 16knih 

 

Vinice ve Francii

 

Originál: 2023
Vyšlo :2023
Počet stran :364

Hattie jede do Francie uspořádat svatbu své sestřenice Gabby . Strýc pronajal celé vinařství a ona to tam jede vše zařídit a připravit . Rozešla se s Chrisem a brala to jako útěk . Seznamuje se s vinařem Lucem a hned si padnou do noty . Přiletí Fliss aby ji pomohla s vařením a Hattie se snaží celý dům dát dokupy je už dlouho zanedbaný . Zamiluje se do Luca ale cítí povinnost se vrátit do Anglie všichni ji říkají jak tady rozkvetla a jak by tu práci měla . Gabby svatbu zruší a ona si se všim poradí až se rozhodne dát Lucovy šanci a zůstat tam .  

Hrad ve Skotsku

 

Originál: 2022
Vyšlo :2022
Počet stran :313

Izzy po absolování kurzu vaření v Irsku zjistí že zdědila  hrad ale žádné peníze .  Hrad by potřeboval celkovou rekonstrukci rozjede se tam a zjistí že její matka už sehnala nájemníka Rose a na vánoce celý hrad pronajala jedné bohaté rodině . Všema silami se snaží vše dát do pořádku mezitím se sbližuje s Rosem který je tajný spisovatel pod pseudonymem . On se bojí lásky a vždy couvne . Na vánoce se tam ukáží jeho rodiče a on konečne podlehne Izzy . Na konci přijíždí s vánočnou hostinou pomoci Fliss s Jamesem a přivezou Haittie která měla přijet na svatbu která se ale zruší . 

29 srpna 2024

Čajovna v Tokiu

 

Originál :2020
Vyšlo :2021
Počet stran : 321

Fiona poté co s Kodani absolvovala kurz hyggie a nabyla trochu sebevědomí s novými přáteli se rozhodne jet na kurz focení do Tokia . Když byla na střední políbila učitele fotografie a celá škola si z ní dělala srandu až do školy přestala chodit a stáhla se do sebe . Její matka je na ni závislá a nedává ji žádnou svobodu . Tento učitel Gabe se objeví na letišti že zastupuje fotografa který kurz měl vést ale náhle musel odjet . 
Nejdřív se chce otočit a odjet ale pak se hecne vždyt si ji ani nepamatuje a je to dávno . Až po několika dnech si Gabe vzpomene kdo Fiona je . Bral to od ní jako odvážný krok a také se mu líbila . Bydlí u jedné japonské rodiny která má čajovnu a pořádají tam obřady . Fiona se s nima spřátelí a pomáhají ji poznat jejich kulturu . S Gabem odjede na výlet a sblíží se poté se ale ukáže jeho bývalá a ona nechce být sklamaná a odejde zpátky do anglie . Gabe uspořádá výstavu kde ji ukáže že ji miluje 

Saudade

 

Vyšlo :2018
Počet stran : 384

Matěj po rozchodu s holkou neví co má dělat tak nasedne na kolo a jede do Říma , poté Turecko čína Alijaška , Kanada ,usa kde navštíví slavný autobus , Mexiko jižní amerika , jede na kole , poté stopem , občas někde pracuje , několikrát mu jde o život , na kajaku sjede amazonku a pak cítí že je čas vrátit se domů . Chce se vrátit ale neví co dál ,stále jen utíká po 3letech a projetí světa dokola se vrací zpátky do čr . 

20 srpna 2024

Knihkupectví na Riverside drive

 

Originál :2018
Vyšlo :3/2022
Počet stran: 416

Charlote zemřel manžel i matka , otce nikdy nepoznala . Dostane dopis že zemřela její teta a odkázala ji knihkupectví v Londýně . Nikdy se neviděli ani nebyli v kontaktu proto je to pro ji ještě větší překvapení . Charlote odjede do Londýna knihkupectví přebrat a prodat . Jak ale trvání čas tak ji okouzlí obchod i zaměstnanci . Snaží se přijít na kloub jak to bylo mezi její mámou a tetou a hlavně kdo byl její otec . Na všechny otázky dostane odpověd . Matka se zamilovala do kluka sestry a otěhotněla ,sestra ji vyhodila a její dopisy nikdy nepředala . Sestra si to poté celý život vyčítala . Charlote se rozhodne sehnat penize ,spoustu věcí vylepší obchod začne vydělávat a ona se rozhodne tam zůstat . 

Let a zapomen

 

Originál:2021
Vyšlo :2022
Počet stran : 344
1.díl

Liv se rozejde s přítelem a musí si najít nové bydlení . Potká dvě holky a nabídnou ji volný pokoj . Když přijde na obhlídku zjistí že holky bydlí s Noahem s kterým se jako dítě kamarádila ale když ji v 16ti zemřel bratr ze dne na den se s ní přestal bavit . On nechce aby se tam nastěhovala ale spolubydlící se neptají . Liv si přizná že ho vždy milovala a začne to mezi nimi zase jiskřit ikdyž se oba chovají hloupě . Přizná se ji že s bratrem mluvil chvíli před jeho smrtí a celé roky si to vyčítá . Ale ona je pro něj důležitá a chce ji . 

13 srpna 2024

Astra

 

Originál :2021
Vyšlo:4/2022
Počet stran : 304

Příběh který není vyprávěn z pohledu hlavního hrdiny ale z pohledu lidí kteří byli v jeho okolí . Každá kapitola vyprávěna z pohledu jednoho člověka 

Za mě nepřehledné , nedočteno 

Útěk na venkov

 

Originál : 2018
Vyšlo : 2023
Počet stran : 368

Ella jede hlídat dům své tetě na vesnici . Je ilustrátorka ale ztratila inspiraci . Seznamuje se s místním veterinářem a nemůžou se vystát . Postupně se začne začleňovat do dění ve vesnici.

Kniha mi přišla podobná s knihou Léto lásky kterou jsem četla hned předtim a tak jsem ji v půlce odložila . 

Léto lásky

 

Originál : 2020
Vyšlo : 2022
Počet stran : 296

Hope odešla od rodičů a šla bydlet do New Yorku pracuje jako veterinářka . Její otec má nehodu a tak jede zpátky na vesnici převzít jeho praxi . Potkává svoji starou lásku Ryana . Bojují spolu ale mají se stále rádi . Hope má v NY Colina ale nějak přichází na to že její život na vesnici je daleko lepší . Rozhodne se tam zůstat a žít s Ryanem. 

Cesta pryč

 

Originál :2020
Vyšlo : 12/2020
Počet stran : 396

Nic má polské rodiče ale žila v Německu ,poté se přestěhovala do Londýna . Sjezdila Evropu stopem po rozchodu s přítelem neví moc co se životem a tak se rozhodne stopovat z Londýna do Australie . Jede před Dánsko , Finsko , Rusko , Čínu , Bali . Všude spí u místních lidí a využívá lidské pohostinosti . Neví co bude zítra . Někde se skamarádí někde je sama . V austrálii se nakonec usadí a učí jogu .
Velice obdivuhodný příběh .